SZAKEMBEREKNEK

Változás

Hogyan viszonyulunk a változáshoz? Mennyire nehezen vagy könnyedén rugaszkodunk el régi, megszokott környezetünktől, és kerülünk új munkahelyre, teremtünk új otthont vagy lépünk be egy új kapcsolatba? Mindez összefügghet születésünk mintázatával is. Világrajövetelünk életünk első nagy változása, mely mintha energetikailag és érzelmileg meghatározná későbbi változásaink módját. Túlságosan sokáig ragaszkodunk-e a régi dolgokhoz, vagy könnyedén, szinte szívtelenül lépünk tovább? Egy-egy döntés előtt sokszor érthetetlen kitérőket teszünk, vagy éppen tehetetlenül vergődünk. A csoporton megvizsgáljuk, hogyan is történik velünk a változás, és hogyan tudunk jobban felkészülni életünk fontos pillanataira.

Hozzanak magukkal:
– Puha, könnyű ruhát, melyben könnyen mozgunk, és a földön ülünk
– Füzetet, írószert
– Ha van kedvenc takarónk vagy kispárnánk
– Könnyű ennivalót (esetleg ebédet is)

 

--------------------------------------------------------------------------------

életTÉRképe
Egynapos önismereti sajátélményű csoportok:

VÁLTOZÁS – KÖTŐDÉS – ELENGEDÉS – HATÁROK – ÉRINTÉS – FÉLELEM HELYETT SZERETET – SZÜLETÉS ÉLMÉNYE

Az egyes részek egymással nincsenek közvetlen összefüggésben, külön-külön látogathatók.

Születésünk alapvető mintázatai összetett módon befolyásolhatják későbbi érzelmi működésünket. Nehéz elképzelni, hogy a világrajövetel egyes mozzanatai összefüggésbe hozhatók mindennapi életünkkel, örömeinkkel, fájdalmainkkal, hiszen látszólag semmiféle közvetlen tapasztalat, emlék nem utal erre. Ugyanakkor elakadásaink érzelmi feldolgozó folyamata segíthet kioldani olyan feszültségeket, melyeket születésünk óta hordozunk magunkban.
A csoportsorozat születésünk tér-képének egy-egy részletét segít beazonosítanunk és feldolgoznunk, ezáltal érettebb viselkedési formákat alakíthatunk ki. Ez a térkép a belső utazásainkban, álmainkban sokszor tükröződő tér-kép, amely nyomravezetőnkül szolgálhat az önismeret titokzatos mélységeiben. A sorozat öt kiemelt témájára a születés élménye jelentős hatást gyakorol, ezek adják az egyes csoportok vezérfonalát (elengedés, érintés, kötődés, változás és határok).
Valamennyi csoporton használjuk a megosztás, a lélektani napló, a vezetett imagináció és a rajzolás módszerét. Az egyszerű testmunka-gyakorlatok szintén utat mutathatnak rejtett nehézségeink és vágyaink felfedezéséhez.

 

GYAKORLATI TUDNIVALÓK VALAMENNYI CSOPORTRA:
Helyszín: Perinatus Alapítvány, 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 35. I/8. (lépcsőházból jobbra lévő folyosó), kapucsengő: 8
Időtartam: 9:00-18:00
Létszám: 8-14 fő.
Előzetes interjú nem szükséges, de külön kérhető.
A csoportok anyagát kidolgozta: Orosz Katalin klinikai szakpszichológus, transzperszonális terapeuta.

Időpont: 2023.03.04 09:00 - 18:00 (lejárt esemény)

Ár: 27 000 Ft

Aktuális programjaink

Lezárult programjaink

x