SZAKEMBEREKNEK

VÁLTOZÁS

Ahogyan változunk, amilyen nehezen vagy könnyedén rugaszkodunk el régi, megszokott környezetünktől, és kerülünk új munkahelyre, teremtünk otthont vagy új környezetet, az összefügghet születésünk mintázatával is. Születésünk életünk első nagy változása, mely mintha energetikailag és érzelmileg meghatározná későbbi változásaink módját. Ragaszkodunk-e akár túlságosan is sokáig ahhoz, ami régi, vagy könnyedén, szinte szívtelenül röppenünk tovább? Sokszor érthetetlen kitérőket teszünk vagy éppen tehetetlenül vergődünk egy döntés előtt. A csoporton megvizsgáljuk, hogyan is történik velünk a változás, hogyan tudunk jobban felkészülni életünk fontos pillanataira.

 

A csoport VÁRHATÓAN 2024. december 7-én, szombaton, 10.00-19.00 óra közt kerül megtartásra.
A képzés helyszíne: Aranykapu Műhely, Szeged Lengyel u. 8.

Egy alkalom részvételi díja: 26.000 Ft. 

Mivel ezek rövid csoportok, első interjút nem szoktunk készíteni, hanem a jelentkezési lapon lévő kérdésekre adott válaszok segítségével ismerkednek előzetesen a csoport vezetői a jelentkezőkkel.
A részvétel erősen megmozgatja a hangulati életet, ezért fontosnak tartjuk, hogy felkészülj lelkileg erre. A kérdésekre való válaszadás hozzájárul ahhoz is, hogy elkezdj a témára összpontosítani, emlékezni, töprengeni. Ez mindenképpen megkönnyíti, hogy a csoporton minél több élménnyel gazdagodj.

A kérdésekre válaszolhatsz röviden, de ha kedved és időd van, írhatsz hosszabban is. 

A beszámolót teljes  titoktartással kezeljük, kizárólag egy megbízott felelős munkatársunk és a csoport vezetője férhet hozzá. 

Jelentkezés

Az ÉletTÉRkép csoportokról általánosságban itt tájékozódhat.

 

Csoportvezető(k):

Weigert-Mády Anna

Mentálhigiénés segítő szakember, hordozási tanácsadó, gyógypedagógus

Közel 20 évet töltöttem gyógypedagógusként a korai fejlesztésben és éretlen idegrendszerű gyermekek mozgásalapú komplex fejlesztésével a dinamikus szenzoros integrációs terápia (DSZIT) módszerével. A szülők hatékonyabb érzelmi támogatásához végeztem el a perinatális szaktanácsadó képzést, majd később az együttműködésen alapuló anya-csecsemő konzultációs tanfolyamot. A főállású munkámmal párhuzamosan felnőtteknek tartottam önismereti-terápiás és kiképző csoportokat integrált kifejezés- és táncterapeutaként. Gyermekeim érkezésével ismerkedtem meg a válaszkész nevelés módszerével, így a hordozással is. Ez számomra nem csupán nevelési módszer, hanem életszemlélet is: a szükségletek kifejezése, a másikra való nyitottság, a másik érzéseinek elismerése, az egymásra való hangolódás és az együttlét, azaz a közösség örömének megélése.
A gyógypedagógiában töltött évek során egyre világosabb lett számomra, hogy a segítés más formája sokkal közelebb áll hozzám, így elvégeztem a Károli Gáspár Református Egyetem mentálhigiénés segítő szakát. Projektmunkám témája az ikreket várók csoportos támogatása, az ikres létre való felkészülés segítése volt.
Szívesen foglalkozom a hozzám fordulókkal együtt a családalapítás, várandósság, szülés-születés és kisgyermekes, akár az ikres lét témáival, de az élet más területén fölmerült kérdésekkel is.
Hiszem, hogy aki kérdez, abban rejlik a válasz is. Aki dilemma előtt áll, az tudhatja csak a megoldást. Ennek megtalálásában szívesen kísérem a hozzám fordulókat, akár egyénenként, akár párban, akár csoportos keretek közt.

Időpont: 2024.12.07 10:00 - 19:00

Ár: 26 000 Ft

Jelentkezés a leírásban megadott elérhetőség(ek)en.

Aktuális programjaink

Lezárult programjaink

x