SZAKEMBEREKNEK

Tevékenységeink

Családok pszichés támogatása

Kiemelt szakterületünk a babavárásra való felkészülés, várandósság és magzati lét, szülés/születés és a kisbabás lét időszaka. Egyéni és páros konzultációk, valamint csoportos foglalkozások keretében segítjük a családokat a gyermekvállalás örömteli, ám időnként kanyarokkal és bukkanókkal tarkított útján.

Önismeret

Segítséget nyújtunk az alábbi témákban:

életvezetési kérdések

önfejlesztés

párkapcsolati kérdések

önértékelési problémák

szorongásos nehézségek

stresszkezelés

relaxáció tanulása

Ismeretterjesztés

Fontos feladatunknak tekintjük a tudományosan megalapozott, korszerű perinatális témájú ismeretek átadását pároknak, családoknak. Tesszük ezt a személyes találkozások útján (előadások, nyílt napok, műhelyek) és az online térben is (honlapon, Facebook oldalunkon, élő videókon keresztül).

Szakértői tevékenység a médiában

Munkatársainkat rendszeresen kérik fel szakértői véleményezésre, tájékoztatásra. TV- és rádió adásokban, nyomtatott és online sajtótermékekben egyaránt jelen vagyunk szakértői tevékenységünkkel.

Oktatás

Szülés körül dolgozó szakemberek (védőnők, szülésznők, csecsemős nővérek, orvosok, dúlák, jógaoktatók stb.) képzésében, továbbképzésében aktívan részt veszünk, átadva nekik a legújabb kutatások által alátámasztott perinatális tudomány ismeretanyagát.

Gyakornoki program

Gyakornoki programot biztosítunk az ELTE PPK tanácsadó szakpszichológusi képzés hallgatóknak. A hallgatók lehetőséget kapnak a perinatális pszichológia alapvető témáinak megismerésére és gyakorlati alkalmazására.

Publikálás, könyvírás

Tudományos cikkekben, könyvekben és könyvfejezetekben foglaljuk össze mindazt a tudást, ami a nemzetközi szakirodalom és a munkánk tapasztalatai nyomán kirajzolódik. Rendkívül fontosnak tartjuk az új tudományos eredmények közzétételét a szülés körül dolgozó szakemberek számára is.

Konferenciákon és a tudományos életben való részvétel

Előadóként és résztvevőként is aktívan jelen vagyunk szakmai konferenciákon, képzéseken, kutatásokban segédkezünk.