SZAKEMBEREKNEK

Félelem helyett szeretet – EGERBEN

A szeretet nem csak abból áll, hogy adunk egy másik embernek valamit, hanem azt is jelenti, hogy egy nehéz
konfliktusban is őszintén beszélünk arról, mire van szükségünk. Meghallgatunk valakit és megosztjuk egymással a bizonytalanságot, félelmeket. Meghalljuk, amikor a másik esetleg elégedetlen velünk, vagy más megoldást javasol. Nehéz arra gondolni, hogy az emberi kapcsolatokhoz fűződő legerősebb félelmeink talán egészen pici csecsemőkorodból származnak. Mindezeket az orvostudomány és a pszichológia egzakt tudományos eszközökkel az egész világon kutatja, annyira nagy jelentősége van a stressz felismerésének.

A csoport segít a mindennapi helyzetekben új megoldásokat találni az elhallgatás, a védekezés vagy a magyarázkodás helyett, hogy elérhessük a szeretetteli nyitottságot. Ajánlott a csoport azoknak, akik nehezen boldogulnak családtagjaikkal, esetleg társ- vagy egyéb függőségben szenvednek. Egyre többen szeretnék megtanulni a szeretetteli kapcsolódás, az intimitás útját párjuk, gyermekük vagy szüleik felé, ezért már gyermekük születése előtt jelentkeznek.
Így időben kialakíthatják saját eszközeiket, hogy gyermekük fejlődése érdekében bölcsen élhessenek anyai vagy apai hatalmukkal.

Ez a téma egy hét részes sorozat tagja, ami mind a születés alapmintázatához kapcsolódó témákat járja körül.

Változás - Kötődés - Határok - Érintés - Elengedés - A születés élménye - Félelem helyett szeretet.
A témák tetszőletges sorrendben, egymástól függetlenül látogathatóak. A módszertant Orosz Katalin klinikai szakpszichológus, transzperszonális terapeuta dolgozta ki; és a Perinatus Alapítvány és a Kheiron Pszichológiai Tanácsadó és Okatató Központ munkatársainak gondozásában él tovább.

 

A csoport 2024.05.12. (vasárnap) 9-18h óra közt kerül megtartásra.
A képzés helyszíne: Eger, ÖSSZHANG Egyesület (Barkóczy u. 11. A épület 2. emelet 4. 22-es kapucsengő)
Csoportvezető: Tolnay Katalin
Én magam az Orosz Katalin szakmai vezetésével működő Születés Kísérleti Műhely, a Kheiron Pszichológiai Tanácsadó és az egri ÖSSZHANG Egesület a munkatársaként tartom a csoportot Egerben.

Egy alkalom részvételi díja: 18.000 Ft. 

A csoport létszáma 6-8 fő, ami az előleg utalással véglegesített jelentkezések sorrendjében alakul ki. A találkozó előtt a praktikus tudnivalókról téjékoztató levelet küldök.

A jelentkezés menete:

  • Érdeklődés esetén küldd vissza az alábbi űrlapot!
  • A megadott elérhetőségeken megkereslek, és ha még nem találkoztunk, egyeztetünk egy rövid online ismerkedő beszélgetést.
  • Ha ezután szívesen jössz a csoportra, elküldöm az utaláshoz szükséges adatokat.
  • Ha érdekel a lehetőség, de most nem alkalmas az időpont, kérésedre felveszlek egy olyan listára, akiknek a jövőben direkt értesítést küldök a csoportok indulásáról.

A témában szeretettel ajánlom figyelmedbe Orosz Katalin és S.Nagy Zita könyvét

A beszámolót teljes  titoktartással kezeljük, kizárólag egy megbízott felelős munkatársunk és a csoport vezetője férhet hozzá. 

Jelentkezés

 

Időpont: 2024.05.12 09:00 - 18:00 (lejárt esemény)

Ár: 18 000 Ft

Aktuális programjaink

Lezárult programjaink

x