SZAKEMBEREKNEK

KÖTŐDÉS

A magzat már egészen kicsi korában egy külön szervet növeszt, hogy létrehozza az életben maradásához szükséges kapcsolatot. A köldökzsinór és a méhlepény születésünkkor feleslegessé válik, kötődésünk egyfajta lelki köldökzsinóron keresztül, az etetés és gondozás fizikai kontaktusát kiegészítve alakul ki. Ez a lelki köldökzsinór, mely édesanyánkhoz és családunkhoz fűz bennünket, fokozatosan alakul át egészséges kötődéssé, kapcsolódási készséggé. Felnőtt korunkra ez képezi alapját felelősségvállalásunknak, házastársi kapcsolatunknak és a világ iránti bizalmunknak. A csoporton végigkövetjük kötődéseinket, hogy a felesleges nehézségektől lassanként megtisztítsuk kapcsolatainkat, úgy tudjunk szeretni, hogy azt a másik ember is érezze.

 

A csoport 2024 április 28-án, vasárnap, 10.00-19.00 óra közt kerül megtartásra.
A képzés helyszíne: Aranykapu Műhely, Szeged Lengyel u. 8.

Egy alkalom részvételi díja: 26.000 Ft. 

Mivel ezek rövid csoportok, első interjút nem szoktunk készíteni, hanem a jelentkezési lapon lévő kérdésekre adott válaszok segítségével ismerkednek előzetesen a csoport vezetői a jelentkezőkkel.
A részvétel erősen megmozgatja a hangulati életet, ezért fontosnak tartjuk, hogy felkészülj lelkileg erre. A kérdésekre való válaszadás hozzájárul ahhoz is, hogy elkezdj a témára összpontosítani, emlékezni, töprengeni. Ez mindenképpen megkönnyíti, hogy a csoporton minél több élménnyel gazdagodj.

A kérdésekre válaszolhatsz röviden, de ha kedved és időd van, írhatsz hosszabban is. 

A beszámolót teljes  titoktartással kezeljük, kizárólag egy megbízott felelős munkatársunk és a csoport vezetője férhet hozzá. 

 

Jelentkezés

Az ÉletTÉRkép csoportokról általánosságban itt tájékozódhat.

 

Csoportvezető(k):

Szénási Kornélia

pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szülő-csecsemő konzulens

Már pályám elején ráláttam arra, milyen erőteljes formáló erővel bír életünk kezdeti időszaka: ekkor alapozódik meg testi-lelki egészségünk, kapcsolódásaink minősége és azok a készségeink, amelyek segítségével megbirkózhatunk a nehézségekkel. Ezért állítottam munkám fókuszába a várandós és kisgyermekes családok támogatását, illetve a felnőttek magzati vagy születési időszakból származó nehézségeinek feldolgozását. A családdá válás érzékeny időszakában a kiteljesedés és a várakozás öröme éppúgy jelen lehet, mint az érzelmi nehézségek, a családi örökség súlya vagy a párkapcsolati problémák kiéleződése. Szeretnék hozzájárulni, hogy mind többen képessé váljanak ezek hatékony megoldására, hiszen ezzel nemcsak a párkapcsolat és a család kohéziója erősödik (így elkerülhetők a szülés utáni években oly gyakori válások), hanem a kisbaba testi és lelki egészsége is megalapozódik, ami egész életén keresztül végigkíséri. Munkám az alábbi témákat öleli fel: • termékenységi nehézségek, meddőség • anya-magzat kapcsolat elmélyítése és erősítése • várandósság alatt jelentkező érzelmi problémák • szülésre és születésre való felkészítés • szülésélmény feldolgozás • szülés utáni depresszió kezelése • szülő-csecsemő kapcsolat erősítése, kapcsolati nehézségek feldolgozása • csecsemők (0-3 év) regulációs nehézségeinek kezelése (sírás, alvás, táplálás) • magzati és születési élmények feldolgozása felnőtt korban

Időpont: 2024.04.28 10:00 - 19:00

Ár: 26 000 Ft

Jelentkezés a leírásban megadott elérhetőség(ek)en.

Aktuális programjaink

Lezárult programjaink

    x