SZAKEMBEREKNEK

ÉRINTÉS

Magzati korunkban folyamatos áramlásban élünk. Az édesanya teste és a magzatvíz állandóan körülveszi, gyengéden simogatja a magzatot. Megszületésünk után ennek folytonossága egyik pillanatról a másikra megszakad, és túlságosan kevés érintésben van részünk. Megtörténhet, hogy a születés után a kisbaba a hiánytól, a rossz érzéseitől fokozatos elszigetelődéssel szabadul meg. Nagyon sok felnőtt van, aki a természetes emberi közelséget, érintést nehezen tudja elfogadni, nem esik jól számára. Mások örömmel ölelik meg egymást, keresik a közelséget és az intimitást. Hangulatunktól, életkorunktól, tapasztalatainktól függően sokféleképpen reagálunk az érintésre. A csoporton az érintéssel kapcsolatos kérdéseink és szükségleteink kerülnek a fókuszba.

 

A csoport 2024. 09.21., szombaton, 10.00-19.00 óra közt kerül megtartásra.
A képzés helyszíne: Aranykapu Műhely, Szeged Lengyel u. 8.

Egy alkalom részvételi díja: 26.000 Ft

Mivel ezek rövid csoportok, első interjút nem szoktunk készíteni, hanem a jelentkezési lapon lévő kérdésekre adott válaszok segítségével ismerkednek előzetesen a csoport vezetői a jelentkezőkkel.
A részvétel erősen megmozgatja a hangulati életet, ezért fontosnak tartjuk, hogy felkészülj lelkileg erre. A kérdésekre való válaszadás hozzájárul ahhoz is, hogy elkezdj a témára összpontosítani, emlékezni, töprengeni. Ez mindenképpen megkönnyíti, hogy a csoporton minél több élménnyel gazdagodj.

A kérdésekre válaszolhatsz röviden, de ha kedved és időd van, írhatsz hosszabban is. 

A beszámolót teljes  titoktartással kezeljük, kizárólag egy megbízott felelős munkatársunk és a csoport vezetője férhet hozzá. 

Jelentkezés

Az ÉletTÉRkép csoportokról általánosságban itt tájékozódhat.

 

Csoportvezető(k):

Weigert-Mády Anna

Mentálhigiénés segítő szakember, hordozási tanácsadó, gyógypedagógus

Közel 20 évet töltöttem gyógypedagógusként a korai fejlesztésben és éretlen idegrendszerű gyermekek mozgásalapú komplex fejlesztésével a dinamikus szenzoros integrációs terápia (DSZIT) módszerével. A szülők hatékonyabb érzelmi támogatásához végeztem el a perinatális szaktanácsadó képzést, majd később az együttműködésen alapuló anya-csecsemő konzultációs tanfolyamot. A főállású munkámmal párhuzamosan felnőtteknek tartottam önismereti-terápiás és kiképző csoportokat integrált kifejezés- és táncterapeutaként. Gyermekeim érkezésével ismerkedtem meg a válaszkész nevelés módszerével, így a hordozással is. Ez számomra nem csupán nevelési módszer, hanem életszemlélet is: a szükségletek kifejezése, a másikra való nyitottság, a másik érzéseinek elismerése, az egymásra való hangolódás és az együttlét, azaz a közösség örömének megélése.
A gyógypedagógiában töltött évek során egyre világosabb lett számomra, hogy a segítés más formája sokkal közelebb áll hozzám, így elvégeztem a Károli Gáspár Református Egyetem mentálhigiénés segítő szakát. Projektmunkám témája az ikreket várók csoportos támogatása, az ikres létre való felkészülés segítése volt.
Szívesen foglalkozom a hozzám fordulókkal együtt a családalapítás, várandósság, szülés-születés és kisgyermekes, akár az ikres lét témáival, de az élet más területén fölmerült kérdésekkel is.
Hiszem, hogy aki kérdez, abban rejlik a válasz is. Aki dilemma előtt áll, az tudhatja csak a megoldást. Ennek megtalálásában szívesen kísérem a hozzám fordulókat, akár egyénenként, akár párban, akár csoportos keretek közt.

Időpont: 2024.09.21 10:00 - 19:00

Ár: 26 000 Ft

Jelentkezés a leírásban megadott elérhetőség(ek)en.

Aktuális programjaink

Lezárult programjaink

x