Születés tér-képei
Egynapos önismereti sajátélményű csoportok: Változás – Kötődés – Gyász – Határok – Érintés

Az egyes részek egymással nincsenek közvetlen összefüggésben, külön-külön látogathatók.

Születésünk alapvető mintázatai összetett módon befolyásolhatják későbbi érzelmi működésünket. Nehéz elképzelni, hogy a világrajövetel egyes mozzanatai összefüggésbe hozhatók mindennapi életünkkel, örömeinkkel, fájdalmainkkal, hiszen látszólag semmiféle közvetlen tapasztalat, emlék nem utal erre. Ugyanakkor elakadásaink érzelmi feldolgozó folyamata segíthet kioldani olyan feszültségeket, melyeket születésünk óta hordozunk magunkban.
A csoportsorozat születésünk tér-képének egy-egy részletét segít beazonosítanunk és feldolgoznunk, ezáltal érettebb viselkedési formákat alakíthatunk ki. Ez a térkép a belső utazásainkban, álmainkban sokszor tükröződő tér-kép, amely nyomravezetőnkül szolgálhat az önismeret titokzatos mélységeiben. A sorozat öt kiemelt témájára a születés élménye jelentős hatást gyakorol, ezek adják az egyes csoportok vezérfonalát (gyász, érintés, kötődés, változás és határok).
Valamennyi csoporton használjuk a megosztás, a lélektani napló, a vezetett imagináció és a rajzolás módszerét. Az egyszerű testmunka-gyakorlatok szintén utat mutathatnak rejtett nehézségeink és vágyaink felfedezéséhez.

Bővebben a csoportokról: http://perinatus.hu/temak/szuleteselmeny-feldolgozas/

Fókuszolás – kapcsolatba kerülni önmagunkkal

Ismerkedés a fókuszolás alapjaival.

Nehéz megállnunk és önmagunkra figyelnünk, mert nem tudjuk, hogyan is kell? Inkább lebecsüljük a problémánkat és úgy teszünk, mintha nem léteznének? Vagy átgondoltuk már őket ezerszer, mégsem jutottunk előbbre?

A Gendlin-féle fókuszolás új lehetőséget jelent, eszközt adhat ahhoz, hogy el tudjunk igazodni lelki folyamatainkban. Segítségével kapcsolatba kerülhetünk azzal a temérdek tapasztalattal, bölcsességgel, amit a testünk hordoz. Végre megérezhetjük és így ráláthatunk, hogyan viselkedünk egy helyzetben, egy kapcsolatban, hogyan élünk át egy problémát. A fókuszolás folyamata közben valami megváltozhat bennünk, ellazulhatunk vagy energiával töltődhetünk fel.

A hat alkalmas tréning alatt megismerkedünk a fókuszolás alapjaival, elsajátítjuk a bevezető lépéseket, lehetőség nyílik többféle helyzetben kipróbálni magunkat. A fókuszolás önállóan is használható módszer, beépítve mindennapjainkba, rendszeres gyakorlással megtanulhatunk befelé figyelni, megérezni testünk reakcióit, és ezáltal másképp nézni szokásos működésmódunkra, beidegződéseinkre. Az így kialakuló nyitott, elfogadó és tudatos kapcsolat segítségével megtalálhatjuk az utat szervezetünk mélyén lévő természetes gyógyító, egyensúlyteremtő, regeneráló erejéhez.

Időpont: 2017. április 26. szerda 18-20 óra között, hetente, 6 alkalommal
Részvételi díj: 24.000,- Ft
Csoportvezető: Schwarcz Ágnes mentálhigiénés segítő szakember, autogén tréning tanácsadó
Helyszín: Perinatus Alapítvány, 1073 Budapest, Barcsay u. 3., fszt. 7. kapucsengő 4.

Hoznivalók: kényelmes ruházat, füzet, íróeszköz

A csoport maximális létszáma 6 fő

Jelentkezés: +36/70/433-2491, e-mail: perinatus@perinatus.hu

 

Születni-újjászületni

Sajátélményű önismereti csoport

A születés életünk első nagy feladata, melyet meg kell oldanunk. A magzati lét már nem folytatható, nagyobb térre, más feltételekre van szükségünk, hogy továbbfejlődhessünk. Így a születés egyúttal az első nagy változás, mely minden későbbi probléma megoldásának alapmintázatává is válik. Azt tanuljuk meg, hogy hogyan kell megváltozni, illetve hogyan lehet egy problémát megoldani. Életünk során számtalan esemény adódik, amikor ez a minta pereg le, a folyamat más és más tartalommal ismétlődik meg. Azért van nagy jelentősége a születési trauma terápiás, célirányos korrekciójának, mert segít a nehézségeket okozó mintákat átformálni és kialakítani a változásra való nyitottságot. Amikor valaki átmegy ezen a mély belső folyamaton, visszatér a születési élményéhez, felismeri és elkezdi feldolgozni annak hatását – valósággal újjászületik.

A hétvégi csoporton megismerkedünk a születés alapvető tényeivel abból a szemszögből, amelyből a pici baba tapasztalja azokat. Imaginációs és test-munka gyakorlatok segítségével közelítünk saját szubjektív élményeinkhez. A csoport fontos része az átélt élmények feldolgozása, hiszen e nélkül nem beszélhetünk valódi önismeretről. Ennek fontos eszközei az élmények leírása és lerajzolása, valamint a megosztás.
A „Születni – újjászületni” csoport ehhez a folyamathoz biztosít kereteket és kíséri végig a résztvevőket.

További részletek: http://kheironkozpont.hu/?page_id=166

A szív gyógyítása

Önismereti transzperszonális sajátélményű bentlakásos csoport

Az önismeret útján haladva eljutunk mélyebb rétegeinkhez is. Sokaknak ebben az időszakban már nem okoz gondot a mindennapokhoz való alkalmazkodás, örömteliek napjaik. Elfogadták, hogy a belső folyamatokkal való törődés lényegi részét képezi életünknek. Jelen van annyi erő, amennyire szükségük van terveik, vágyaik megvalósításához. Ebben a szakaszban rábukkanhatunk azonban arra a hiányra, mely a szív mélyén él. Talán nehéz ezt megfogalmazni, felismerni, hogy van egy űr, melyet hiába próbálunk valami mással betölteni: munkával, nyüzsgéssel, szex-szel, vagy akár fontos kapcsolatokkal. Saját magunk tudunk csak erre a hiányra rábukkanni, mely mögött sokszor fájdalommal találkozunk. Lehet, hogy csak halvány sejtelem él bennünk erről, máskor dörömbölő félelem, szorongás. A lényeg: semmi, ami kívül van, igazán nem tudja betölteni.
A szív gyógyítása azt jelenti ebben a csoportmunkában, hogy őszintén szembenézünk magunkkal, és elindulunk, hogy nyomára bukkanjunk szívünk érzéseinek.

További részletek: http://kheironkozpont.hu/?page_id=43

 

Hidat építeni

önismereti sajátélményű csoport

A híd összeköt. Két partot, kétféle szemléletet, két agyféltekét. A hídon át könnyebb átjutni a másik partra, meglátogatni a rokonokat, megművelni a túlparti földeket, vagy más országrészekbe eljutni. Összeköti a múltat és a jövőt.
Te hol tartasz azzal az önismereti munkaszakasszal, amely most zajlik Benned? Talán szükséged van egy csoportra, ahol ránézhetsz az utóbbi időben elvégzett munkára, és a nyári szünet előtt összegezheted az eredményeket. Hol tartasz a hidad építésénél? Hogy hívják a folyót, amin át kell kelned, utat találva a másik partra?
A csoportot azoknak is ajánljuk, akik egyéni terápiába vagy csoportba jártak, esetleg önállóan dolgoztak saját problémáik megoldásán. A csoport munkamódja: vezetett imaginációs gyakorlatok, majd azok lerajzolása, és egyéni feldolgozása a csoport keretei között. Mindezt mozgás gyakorlatok, mantra éneklés, meditáció és sok-sok beszélgetés egészíti ki.

További információk: http://kheironkozpont.hu/?page_id=44

 

Ősök csarnoka

Az öröklött családi múlt gyógyítása, önismereti sajátélményű csoport

A fa gyökere a tápanyagokat, vizet közvetít a lombkorona számára. Ha valami miatt nem működik, ha a fa gyökereit elvágják, fokozatosan kiszárad, életképtelenné válik. A mi gyökereink a múltunk, saját személyes életünk megtörtént eseményei. Ezen túl mélyen be vagyunk gyökerezve családunk, nemzetünk történelmébe. Ezer szállal kötődünk szüleinkhez, nagyszüleinkhez, és az egész emberiség nagy családjának is része vagyunk.
Ezen a hétvégén belső világunkban fedezzük fel, mit is jelent számunkra családunk gyakran távolinak tűnő lelki öröksége. A megelevenedő családfa is segít abban, hogy energiaforrásainkat jobban tudjuk használni.

További információk: http://kheironkozpont.hu/?page_id=42