Kedvenc meséd – egynapos mesecsoport

Megesik, hogy egy mesét már százszor is meghallgattál gyerekként vagy felnőttként, mégis újra és újra eszedbe jut, valamiért különösen fontos neked. Talán ismered kívülről az egész történetet, de az is előfordulhat, hogy csak egy jelenetére emlékszel vagy egy érzés hagyott benned mély nyomokat.

Egy dolog bizonyos: ez a mese rólad szól.

Ezen a csoporton időt szentelhetsz kedvenc mesédre egy biztonságos, elfogadó légkörben.   A tapasztalatok azt mutatják, hogy a „kedvenc” mesékben gyakran felsejlik életfeladatunk és a hozzá vezető út is. A meséd felidézésével, relaxációval, alkotói tevékenységgel kapcsolódhatsz mélyebben önmagadhoz, új szemszögből tekinthetsz rá esetleges elakadásodra és még az is előfordulhat, hogy a csoporton olyan belső erőforrásra bukkansz, amely átsegít a változás küszöbén.

A csoporton való részvétel nem igényel semmilyen előképzettséget, rajztudást.

Csoportvezető: Hatvani Csilla, mentálhigiénés és meseterápiás szakember

Helyszín: PERINATUS Alapítvány, 1027 Budapest, Frankel Leó u. 5. mgfszt. 5.

Időpont: 2021 május 22., szombat, 13-17 óráig (egy 30 perces szünettel)

Létszám: 5 – max. 8 fő

Ár: 12 000 Ft

Hozz magaddal: puha, kényelmes ruhát, füzetet, tollat, esetleg harapnivalót

Jelentkezés: https://forms.gle/1xnYiB8hFezioYjs8

 

 

Anyává születni – egynapos mesecsoport

ANYA VAGYOK, de nem érzem. Van, amikor nem jön magától. Nem jön, mert a hozzá vezető utat elfedik a hegyek vagy talán az erdő sötétje borul rá, esetleg elhomályosítja a gomolygó köd. Ám van egy út, csak még nem látszik. De van!

A mesénkben szereplő fiatal lány is nagy mélységeket és magasságokat jár be anyává születéséig. Ezen az ősi giljak mesén keresztül rápillanthatunk saját történetünk szépségére, nehézségre, s ha netán megsérültünk az olykor viszontagságos út során, a csoport biztonságos és elfogadó terében talán gyógyírt is találhatunk sebeinkre.

A csoporton mesehallgatással, relaxációval és alkotással kerülhetünk közelebb önmagunkhoz, anyává válásunkat kísérő érzelmeinkhez.

A csoporton való részvétel nem igényel semmilyen előképzettséget, rajztudást.

 

Csoportvezető: Hatvani Csilla, mentálhigiénés és meseterápiás szakember

Helyszín: PERINATUS Alapítvány, 1027 Budapest, Frankel Leó u. 5. mgfszt. 5.

Időpont: 2021 június 12. szombat, 13-17 óráig (egy 30 perces szünettel)

Létszám: 5 – max. 8 fő

Ár: 12 000 Ft

Hozz magaddal: puha, kényelmes ruhát, füzetet, tollat, esetleg harapnivalót

Jelentkezés:  https://forms.gle/9SBb5xCQcwUySHvn7

 

 

Nyolc alkalmas csoportok

a fókuszolás alapjai, a tudatos befelé figyelés elsajátítására

A belső figyelem elsajátítása során olyan eszközöket kaphatunk, melyekkel a problémáinkat, elakadásainkat más szemmel láthatjuk, új módon közelíthetünk a kérdéseinkhez. A csoportban a hétköznapok nehézségeit, az egyes témák szerint körüljárva, gyakorlatias
módon sajátíthatjuk el a fókuszolás módszerét. A csoportok egymást kiegészítik, de külön-külön is látogathatóak. Előzetes ismeret nem szükséges.

A négy csoport témája: Belső kincsek-Erőforrások; Kapcsolatban önmagammal-Kapcsolódni másokhoz; Öröm-Hála; Mindset.
Időtartam: 8 hét, péntekenként 18:15-től 20:15-ig
Részvételi díj: 36.000,- Ft
Helyszín: Perinatus Alapítvány, 1027 Budapest, Frankel Leó u. 5. mfszt. 5. kapucsengő 19.
Hoznivalók: füzet, íróeszköz
Jelentkezés: +36/70/433-2491, e-mail: perinatus@perinatus.hu

MINDSET – szemléletváltás fókuszolással

A belső figyelem segítségével megtalálhatjuk, és átformálhatjuk korlátozó hiedelmeinket. Ha „fejlődési szemlélettel” tekintünk magunkra, új, saját megoldásokat találhatunk nehézségeinkre.
Kezdés: 2019. október 04. péntek  18:15-től 20:15-ig
Csoportvezető: Schwarcz Ágnes mentálhigiénés segítő szakember, fókuszolás-orientált terapeuta, autogén tréning tanácsadó

KAPCSOLATBAN önmagammal – KAPCSOLÓDNI másokhoz

Önmagam megismerése és képviselete, a kapcsolódás élménye, a belső figyelem által rálátni, hogyan is vagyok a kapcsolataimban. Megtanulni együttműködni önmagammal és másokkal.
Kezdés: 2020. február 14.

Jelentkezés: https://forms.gle/W4HmBrFZukRCGJCF8
Csoportvezető: Rosnyay Nóra Rita családterápiát végzett mentálhigiénés segítő szakember, fókuszolás-orientált terapeuta

BELSŐ KINCSEK – ERŐFORRÁSOK

Hozzáférni ahhoz, ami bennünk rejlik: befelé figyeléssel olyan belső eszközöket, erőforrásokat találhatunk, amelyekről eddig nem tudtunk, vagy nem éltünk meg fontosnak.
Csoportvezető: Schwarcz Ágnes mentálhigiénés segítő szakember, fókuszolás-orientált terapeuta, autogén tréning tanácsadó
Kezdés: 2020. ősz

ÖRÖM – HÁLA

Ha hozzáférünk az örömhöz, hozzáférünk az életünkhöz, legbelsőbb forrásainkhoz. Csökken a félelem és a stressz. Ha megtanulunk igazán hálásnak lenni, eszközt kapunk, hogy felül tudjunk emelkedni nehézségeinken.
Csoportvezető: Rosnyay Nóra Rita családterápiát végzett mentálhigiénés segítő szakember, fókuszolás-orientált terapeuta
Kezdés: 2021. tavasz

 

HÉTVÉGI fókuszolás csoportok:

Ízelítő a fókuszolásból: Az egyes hétvégéken belekóstolhatunk a fókuszolás élményébe, megismerkedünk az alapgyakorlatokkal, fókuszos szemlélettel közelítünk a hétvége témájához.
Időtartam: szombat 9:00-18:00, vasárnap 9:00-13:00
Csoportvezetők:
Rosnyay Nóra Rita családterápiát végzett mentálhigiénés segítő szakember, fókuszolás-orientált terapeuta,
Schwarcz Ágnes mentálhigiénés segítő szakember, fókuszolás-orientált terapeuta, autogén tréning tanácsadó,
Tamás Dorka mentálhigiénés segítő szakember, fókusztréner, autogén tréning tréner
Részvételi díj: 27.000,- Ft
Helyszín: Perinatus Alapítvány, 1027 Budapest, Frankel Leó u. 5. mfszt. 5. kapucsengő 19.
Hoznivalók: füzet, íróeszköz
Jelentkezés: +36/70/433-2491, e-mail: perinatus@perinatus.hu

HÉTVÉGEfókuszban a Belső kincsek
Időpont: 2019. október 26-27.
Bővebben: http://perinatus.hu/temak/onismeret/fokuszban-a-belso-kincsek-eroforrasok/
HÉTVÉGEfókuszban az Öröm
Időpont: 2020. tavasz
HÉTVÉGEfókuszban a Kapcsolatok
Időpont: 2020. ősz
HÉTVÉGEfókuszban a Szemléletváltás
Időpont: 2021. tavasz


életTÉRképek

Egynapos önismereti sajátélményű csoportok: Változás – Kötődés – Elengedés – Határok – Érintés

Az egyes részek egymással nincsenek közvetlen összefüggésben, külön-külön látogathatók.

Születésünk alapvető mintázatai összetett módon befolyásolhatják későbbi érzelmi működésünket. Nehéz elképzelni, hogy a világrajövetel egyes mozzanatai összefüggésbe hozhatók mindennapi életünkkel, örömeinkkel, fájdalmainkkal, hiszen látszólag semmiféle közvetlen tapasztalat, emlék nem utal erre. Ugyanakkor elakadásaink érzelmi feldolgozó folyamata segíthet kioldani olyan feszültségeket, melyeket születésünk óta hordozunk magunkban.
A csoportsorozat születésünk tér-képének egy-egy részletét segít beazonosítanunk és feldolgoznunk, ezáltal érettebb viselkedési formákat alakíthatunk ki. Ez a térkép a belső utazásainkban, álmainkban sokszor tükröződő tér-kép, amely nyomravezetőnkül szolgálhat az önismeret titokzatos mélységeiben. A sorozat öt kiemelt témájára a születés élménye jelentős hatást gyakorol, ezek adják az egyes csoportok vezérfonalát (gyász, érintés, kötődés, változás és határok).
Valamennyi csoporton használjuk a megosztás, a lélektani napló, a vezetett imagináció és a rajzolás módszerét. Az egyszerű testmunka-gyakorlatok szintén utat mutathatnak rejtett nehézségeink és vágyaink felfedezéséhez.

Bővebben a csoportokról: http://perinatus.hu/temak/szuleteselmeny-feldolgozas/


Születni-újjászületni

Sajátélményű önismereti csoport

A születés életünk első nagy feladata, melyet meg kell oldanunk. A magzati lét már nem folytatható, nagyobb térre, más feltételekre van szükségünk, hogy továbbfejlődhessünk. Így a születés egyúttal az első nagy változás, mely minden későbbi probléma megoldásának alapmintázatává is válik. Azt tanuljuk meg, hogy hogyan kell megváltozni, illetve hogyan lehet egy problémát megoldani. Életünk során számtalan esemény adódik, amikor ez a minta pereg le, a folyamat más és más tartalommal ismétlődik meg. Azért van nagy jelentősége a születési trauma terápiás, célirányos korrekciójának, mert segít a nehézségeket okozó mintákat átformálni és kialakítani a változásra való nyitottságot. Amikor valaki átmegy ezen a mély belső folyamaton, visszatér a születési élményéhez, felismeri és elkezdi feldolgozni annak hatását – valósággal újjászületik.

A hétvégi csoporton megismerkedünk a születés alapvető tényeivel abból a szemszögből, amelyből a pici baba tapasztalja azokat. Imaginációs és test-munka gyakorlatok segítségével közelítünk saját szubjektív élményeinkhez. A csoport fontos része az átélt élmények feldolgozása, hiszen e nélkül nem beszélhetünk valódi önismeretről. Ennek fontos eszközei az élmények leírása és lerajzolása, valamint a megosztás.
A „Születni – újjászületni” csoport ehhez a folyamathoz biztosít kereteket és kíséri végig a résztvevőket.

További részletek: Itt >>


A szív gyógyítása

Önismereti transzperszonális sajátélményű bentlakásos csoport

Az önismeret útján haladva eljutunk mélyebb rétegeinkhez is. Sokaknak ebben az időszakban már nem okoz gondot a mindennapokhoz való alkalmazkodás, örömteliek napjaik. Elfogadták, hogy a belső folyamatokkal való törődés lényegi részét képezi életünknek. Jelen van annyi erő, amennyire szükségük van terveik, vágyaik megvalósításához. Ebben a szakaszban rábukkanhatunk azonban arra a hiányra, mely a szív mélyén él. Talán nehéz ezt megfogalmazni, felismerni, hogy van egy űr, melyet hiába próbálunk valami mással betölteni: munkával, nyüzsgéssel, szex-szel, vagy akár fontos kapcsolatokkal. Saját magunk tudunk csak erre a hiányra rábukkanni, mely mögött sokszor fájdalommal találkozunk. Lehet, hogy csak halvány sejtelem él bennünk erről, máskor dörömbölő félelem, szorongás. A lényeg: semmi, ami kívül van, igazán nem tudja betölteni.
A szív gyógyítása azt jelenti ebben a csoportmunkában, hogy őszintén szembenézünk magunkkal, és elindulunk, hogy nyomára bukkanjunk szívünk érzéseinek.

További részletek Itt >>


Hidat építeni

önismereti sajátélményű csoport

A híd összeköt. Két partot, kétféle szemléletet, két agyféltekét. A hídon át könnyebb átjutni a másik partra, meglátogatni a rokonokat, megművelni a túlparti földeket, vagy más országrészekbe eljutni. Összeköti a múltat és a jövőt.
Te hol tartasz azzal az önismereti munkaszakasszal, amely most zajlik Benned? Talán szükséged van egy csoportra, ahol ránézhetsz az utóbbi időben elvégzett munkára, és a nyári szünet előtt összegezheted az eredményeket. Hol tartasz a hidad építésénél? Hogy hívják a folyót, amin át kell kelned, utat találva a másik partra?
A csoportot azoknak is ajánljuk, akik egyéni terápiába vagy csoportba jártak, esetleg önállóan dolgoztak saját problémáik megoldásán. A csoport munkamódja: vezetett imaginációs gyakorlatok, majd azok lerajzolása, és egyéni feldolgozása a csoport keretei között. Mindezt mozgás gyakorlatok, mantra éneklés, meditáció és sok-sok beszélgetés egészíti ki.

További információk: Itt >>


Ősök csarnoka

Az öröklött családi múlt gyógyítása, önismereti sajátélményű csoport

A fa gyökere a tápanyagokat, vizet közvetít a lombkorona számára. Ha valami miatt nem működik, ha a fa gyökereit elvágják, fokozatosan kiszárad, életképtelenné válik. A mi gyökereink a múltunk, saját személyes életünk megtörtént eseményei. Ezen túl mélyen be vagyunk gyökerezve családunk, nemzetünk történelmébe. Ezer szállal kötődünk szüleinkhez, nagyszüleinkhez, és az egész emberiség nagy családjának is része vagyunk.
Ezen a hétvégén belső világunkban fedezzük fel, mit is jelent számunkra családunk gyakran távolinak tűnő lelki öröksége. A megelevenedő családfa is segít abban, hogy energiaforrásainkat jobban tudjuk használni.

További információk: Itt >>