HOGYAN KEZELJÜK NEHÉZ HELYZETEINKET, KONFLIKTUSAINKAT?

A mindennapjainkban egyre több a stressz. Egyre többen érzik azt, hogy nincs hatékony eszközük kapcsolataik (legyen szó párjukról, kollégájukról, szüleikről, gyerekeikről), konfliktusaik kezelésére, és főként emiatt érzik veszélyesnek, stresszesnek ezeket a helyzeteket.

A tréning-folyamatban olyan ismeretekkel, kommunikációs és egyéb (önszabályozást segítő) módszertani eszközökkel ismerkedhetnek meg a résztvevőket, amelyek elsajátítása és begyakorlása révén ezeket a szituációkat tudatosabban fogják tudni kezelni. Így átélhetik, hogy képesek hatni önmagukra és másokra, és ezzel egyre inkább saját kezükbe vehetik életük irányítását.

Azokat várjuk a tréningre, akik szemléletébe beleillik az a gondolat, hogy a hatékony stressz-és kapcsolatkezelés elsősorban nem a külső körülményeken, hanem alapvetően önszabályozó képességünkön, önismeretünkön, akaraterőnkön, tudatos jelenlétünkön múlik. A tréningen ezek fejlesztéséhez, kezeléséhez kapnak útmutatót.

Ennek érdekében az alábbi témákat járjuk körül
Mi az, amit tudnunk kell a stresszről agyunk, testünk, viselkedésünk vonatkozásában ahhoz, hogy időben és hatékonyan tudjuk szabályozni a számunkra nehéz helyzeteket?

Milyen lehetőségeink vannak konfliktusaink, akut stressz-helyzeteink és a krónikus stressz kezelésére?

Hogyan bánjunk a stressz okozta indulatainkkal, félelmeinkkel?

Hogyan fejezzük ki igényeinket, szükségleteinket, és mit tehetünk azért, hogy meghalljuk másokét?

Mi kell ahhoz, hogy egyenrangú, azaz önérvényesítő és együttműködő viszonyokat teremtsünk életünk minden területén?

Hogyan tudjuk érzelmeinket, kommunikációnkat, viselkedésünket alakítani, szabályozni, megváltoztatni?

Mi kell ahhoz, hogy a konfliktusokhoz, a stresszhez és a világhoz fűződő hozzáállásunkat, beállítódásainkat megváltoztathassuk?

A tréning felépítéséről

A tréning 3 x 1 napos. Az alkalmak hetente követik egymást, lehetőséget adva a tanultak gyakorlati alkalmazására, a megélt tapasztalatok feldolgozására. A résztvevők alkalomról alkalomra, személyre szabott feladatokat kapnak a következő találkozóig.

A tréningen rövid, lényegi elméleti blokkok, egyéni, kis- és nagycsoportos feladatok, helyzetgyakorlatok váltakoznak, fókuszálva a résztvevők által hozott helyzetekre, az azokhoz kapcsolódó kérdéseikre.

A tréning vezetője: Majoros István, a Perinatus Alapítvány munkatársa.

Magamról: Mentálhigiénés szakember és családterápiás végzettségem van. 20 éve segítem a hozzám fordulókat egyéni segítő- és csoportos önismereti folyamatok (Autogén tréning, mozgásterápia) keretében. 10 éve foglalkozom intenzíven a stressz-kezeléssel és kommunikációs módszerekkel.

Időtartam: A tréning 3 x 1 napos, szombatonként 9-17-ig.
Időpontok: 2018. február 17, 24, március 3.
Helyszín: Perinatus Alapítvány, 1073 Budapest, Barcsay u. 3. Fszt. 7. kapucsengő 4.
Díja: 45.000 Ft, mely alkalmanként, részletekben fizethető (15.000 Ft/alkalom).
Párok részvétele esetén 20 % kedvezményt biztosítunk a díjból.

 

AUTOGÉN TRÉNING
Ha úgy érzed:
– kiegyensúlyozottabb életre vágysz
– sok a feszültség, stressz az életedben
– nehezen küzdesz meg a konfliktusokkal
– fáradékony vagy
– hajlamos vagy a szorongásra
– szeretnéd megelőzni betegségek kialakulását
az autogén tréning segítség lehet a számodra.
Az AT egy orvosilag is igazolt, könnyen megtanulható relaxációs technika, melynek segítségével napi 10-15 perc gyakorlással nyugodtabbá, harmonikusabbá válhatsz s az önbizalmad is erősödhet.
A tanfolyam 17 héten át zajlik.

Időpont:  2018 február 20-tól, keddenként 18-20 óráig
Helyszín: Perinátus Alapítvány, 1073 Budapest, Barcsay u. 3. fszt. 7. kapucsengő: 4.
A tanfolyam díja 49.000 Ft, mely tartalmazza a tanfolyam kezdete előtti első interjút is. A részvételi díj egészségpénztári számla terhére is fizethető.
A csoport létszáma 6-11 fő.
Jelentkezés: Tamás Dorka – autogén tréning tréner, 30 474 5592, tamas.dorka@chello.hu
Igény esetén arra is van lehetőség, hogy az érdeklődő egyéni ülések keretében sajátítsa el az autogén tréninget.

Kismama relaxáció – egészség és önsegítés

8 alkalmas tréning a várandós hétköznapok nehézségeinek kezelésére

A várandósság alatt megváltozik kapcsolatunk önmagunkkal, párunkkal, családunkkal. A bennünk zajló hatalmas átalakulás a sok öröm mellett nehezen feldolgozható érzéseket is magával hoz. Olyan dolgok történnek velünk, bennünk, körülöttünk, amelyek számunkra újak és ezt önmagában is stresszként élhetjük meg.
A nyolc alkalmas várandós relaxáció csoportban elsajátítjuk a progresszív relaxációt és az autogén tréning alapjait, beszélünk a várandósság kérdéseiről. Segítséget kapunk, hogy megtaláljuk a saját megoldásainkat, olyan eszközöket, melyeket később önállóan is használhatunk. Ehhez sokat ad a csoportos gyakorlás, a közös élethelyzet megélésének bensőségessége.
Várandósként a relaxáció, testi és lelki működésünk harmonizálása nem csak nekünk öröm. Ha mi jobban érezzük magunkat, a babánk is jobban fejlődik, és amit megtanulunk, azt ő is tanulja velünk.
Részvételi díj a teljes folyamatra: 32 000,-Ft
Kismamák és kispapák együttes jelentkezése esetén 25% kedvezményt biztosítunk.
Csoportvezetők: Rosnyay Nóra mentálhigiénés segítő szakember, fókusztréner és Schwarcz Ágnes mentálhigiénés segítő szakember, autogén tréning tanácsadó, fókusztréner

Helyszín: A Perinatus Alapítvány, 1073 Budapest, Barcsay u. 3., fszt. 7. kapucsengő 4.
Érdeklődés és jelentkezés: +36/70/433-2491, e-mail: perinatus@perinatus.hu