SZAKEMBEREKNEK

“Első ezer nap”

„Az első ezer nap” – a korai élmények hosszútávú hatásainak kezelése a Perinatus Alapítvány által akkreditált 30 órás pedagógus-továbbképzési program

Viselkedésproblémák, iskolai agresszió, szorongás, virtuális tér: mind-mind olyan jelenségek, amik a pedagógusokat, segítőketés a szülőket egyaránt új kihívások elé állítják. A régi módszerek egyre kevésbé működnek, újakat pedig nehéz találni. Olyanokat különösen, melyek az összes érintett szempontjából előnyösek és hatékonyak. Képzésünk során szeretnénk ezeket a helyzeteket más perspektívába helyezni és olyan tapasztalatokat bemutatni, melyek segíthetnek ezekben a szituációkban mind a pedagógusoknak és más segítő szakembereknek, mind pedig a szülőknek.

A perinatális tudomány újabb eredményei igazolják, hogy életünk fogantatástól számított első ezer napjának élményei egész további életünkre elemi hatást gyakorolnak, közvetlenül alakítják tanulási képességünket is. Ezek az ismeretek a pedagógiai munkában is nélkülözhetetlenek. Célunk, hogy a résztvevők ismerjék meg az új perinatális eredményeket, azokat be tudják építeni szakmai munkájukba, lássák át annak összefüggéseit, hogy a fogantatástól számított első ezer nap milyen hatással bír kognitív és érzelmi képességeinkre, stresszkezelésünkre, kapcsolatteremtésünkre, határaink kezelésére és ezen keresztül tanulási és problémamegoldó képességeinkre. A tanfolyam végére a résztvevők megértik a korai élmények kognitív és érzelmi képességekre gyakorolt hatását, valamint képessé válnak új viselkedési mintázatot nyújtani kapcsolódásukon keresztül, mely elősegíti a gyermek változását, fejlődését.

Tréningünk során kiemelt figyelmet fordítunk a gyakorlatra, az interaktivitásra, a reflexiós lehetőségekre. Főbb tematikai egységek: a kompetens gyermek, kötődési mintázatok és kapcsolatok, stresszkezelés, változás és tanulás. Alkalmazott módszerek: kiscsoportos feldolgozás és megosztás,vezetett tematikus beszélgetések, imagináció, testtudatossági és encounter gyakorlatok, valamint minden indításkor megérkezés és ráhangolódás, minden nap zárasakor pedig összegzés és visszatekintés.

 

Bővebb információ és jelentkezéskheiron@kheiron.org és +36 30 552 9905

A képzés az Oktatási Hivatal által akkreditált, nyilvántartási száma: A/9075/2018, engedélyszám: 9/80/2018 Perinatus Alapítvány. Képzésünkre nem csak pedagógusokat várunk!

Aktuális programjaink

Lezárult programjaink

x