SZAKEMBEREKNEK

A kisbaba oldala: születés, mint szubjektív élmény

ONILINE ELŐADÁS

Az előadásban azt mutatjuk be, hogy a születés magzati élménye miként tükröződhet a felnőtt létben. Az adatok felnőttek pszichoterápiás folyamataiból származnak, így természetesen szubjektívek, nem is lehetnek mások. Mégis, fontos látni, hogy ennek nyomán felállítható a hipotézis: a születés befolyásoló hatással van az egész életre. Az élmény, ahogy a magzat születik, rögzül és ez sok területen alapvető jelentőségű, mert a gyermek minden ezt követő eseményt ezen a szűrőn keresztül tapasztal meg.
A születés élménye bizonyos fokig feldolgozható gyermekkorban speciális, célzott eszközökkel. Akkor különösen fontos, hogy mielőbb segítséget kapjon a baba, ha számára a születése traumatikus volt. Ugyanakkor a kutatások arra is rámutatnak, hogy sok traumatizáció megelőzhető, ha figyelembe vesszük a perinatális tudomány eredményeit a várandósság alatt a felkészülésnél és a szülésnél. A baba számára további segítséget jelenthet az anya és az apa szülés élményének feldolgozása is.
Felnőttként a születés élményének pszichoterápiás feldolgozása lehetőséget ad fontos változásokra, mert az élet nehézségei gyakran összefüggésbe hozhatók a születési traumákkal. Az előadás gyakorlati esetek bemutatásával teszi érthetőbbé ezt az új szemléletet.

Időpont: május 27., péntek, 17-20 óra
Előadó: Orosz Katalin, klinikai szakpszichológus

Időpont: 2022.05.27 17:00 - 20:00 (lejárt esemény)

Ár: 9 000 Ft

Aktuális programjaink

Lezárult programjaink

x