SZAKEMBEREKNEK

ONLINE szülésélmény feldolgozó csoport

6 alkalmas zárt csoportunkon egy vezérfonal mentén járjuk körbe szülésed történetét sorstársak együttérző figyelmében.
Várunk szeretettel, ha:
- nem tudod elfogadni, hogy szülésed másképp alakult, mint ahogy eltervezted
- szülésed mozzanatai, képei, helyszínei, az elhangzott mondatok bevillannak időnként, esetleg felbukkannak álmaidban
- az élményeid nem tudnak elcsitulni pedig már sokszor végiggondoltad, elmesélted
- mások szülés történetei mentén erős érzelmek lepnek meg, haragot, csalódottságot, irigységet élsz át
- a kisbabáddal való együttlétet inkább feladatnak érzed, kevés az örömteli pillanat, valami mindig elvonja a figyelmedet
- a szülésed és a gyermekágy élménye visszatart egy következő gyermek vállalásától
- az anyaságodat túl nehéz tehernek éled meg, minden igyekezeted ellenére is

A nehéz szülésélmény és nehezített gyermekágyas időszak akadályozhatja a babával való összehangolódást. Ha az élmény figyelmet kap, beszélünk róla, feldolgozzuk, akkor a felszabaduló energiáddal a babád felé fordulhatsz, könnyebb lesz a kapcsolódás.
Csoportunkon megtapasztalhatod, hogy nem vagy egyedül érzéseiddel, gondolataiddal, támogató női kör vesz körül.

Csoportvezető: Csizek Zsuzsanna mentálhigiénés segítő szakember, Integratív Babaterápiás képzésben lévő szakember
Létszám: maximum 7 fő
Az online felület linkjét pár nappal a csoport kezdése előtt küldjük el.
Részvételi díj: 4500 Ft/óra (60 perces órákkal), azaz a teljes folyamatra (6 alkalom) 54.000 Ft

Csoport indulása: 2024 március 22.

JELENTKEZÉS ITT

Amennyiben a babáddal együtt vagy egyénileg dolgoznád fel a szülésélményedet, kérd a csoportvezető segítségét 30/ 709 02 77 számon.

Egy újszülött érkezésével – függetlenül attól hányadik a sorban – új család is születik. Amikor a szülést és a gyermekágyat minden kihívásával együtt öröm és felszabadultság hatja át, akkor erősödik a családi egység. A nehéz, esetleg traumatikus szülésélmény és gyermekágyas időszak viszont megnehezíti a babával való összehangolódást és a családi harmóniát is veszélyeztetheti.
Csoportunkon megtapasztalhatod, hogy nem vagy egyedül nyomasztó érzéseiddel, gondolataiddal. A történtek érzelmi feldolgozása lehetőséget teremt arra, hogy megkönnyebbülj és jobban jelen tudj lenni a hétköznapokban. Tapasztalataink szerint még a legnehezebb történetek is hordozhatóvá szelídülhetnek és örömtelibbé válhatnak kapcsolataid.

Csoportvezető(k):

Csizek Zsuzsanna

mentálhigiénés segítő szakember, Integratív Babaterapeuta jelölt

Első diplomámat 1991-ben az ELTE TTK matematika-fizika szakán szereztem. Több év tanítás és az üzleti élet HR tanácsadói területén eltöltött 8 év után a Károli Gáspár Egyetemen diplomáztam mint mentálhigiénés szakember. Transzperszonális terápiát a Kheiron Központban Orosz Katalin klinikai szakpszichológustól és több kollégától tanultam, tanulok. Jelenleg a családterápiás képzés szupervíziós szakaszában képződöm.

2010 óta a Perinatus Alapítványban dolgozom segítőként és az alapítvány ügyvezetője vagyok.
Kísérek várandósokat, segítve ezzel az anya-magzat kapcsolat épülését. Egyéni folyamatokban gyakran dolgozom az anyaság nehéz kérdéseivel, veszteségekkel.
A „Szülésem története”sajátélményű csoport egyik vezetője vagyok, melyben a szülés élményének feldolgozásával foglalkozunk. Ezzel a fókusszal egyéni folyamatokat is gyakran kísérek. Fontosnak tartom, hogy a szülés élménye mindig figyelmet kér, érzelem telítettsége miatt. Így a munkámban épp úgy helyet kap a traumatikus szülésélmények gyógyítása, mint a háborítatlan szülések érzelmi feldolgozása és integrálása a női lét folyamatába.
A párokat a családdá válás és a gyermekek születése körüli kérdések, nehézségek hozzák hozzám. A szülés élménye gyakran megérinti a párkapcsolatot is, különösen ha a szülés nem úgy alakult, ahogy a pár tervezte, ha a gyermekágyas időszak nehezített. A feldolgozásnak gyógyító módja, ha a pár együtt jön el a folyamatba.
Egy ideje a közösségben levés különösen fontos lett a számomra. Ennek okán és szakmai kíváncsiságból, fejlődni vágyásból tagja vagyok a Születés Kísérleti Műhelynek. Ebben a szakmai műhelyben a szülés, születés kérdéseit, a korai nonverbális időszakot vizsgáljuk. Munkánk alapját a terápiás tapasztalatok, a pre- és perinatális kutatások legfrissebb eredményei és a feldolgozott saját élményeink képezik.
A Születni-újjászületni sajátélményű terápiás csoportban Orosz Katalin mellett asszisztensként dolgozom.

Időpont: 2024.03.22 10:00 - 12:00 (lejárt esemény)

Ár: 54 000 Ft

Aktuális programjaink

    Lezárult programjaink

    x