Szülésem története, ahogy én megéltem
Nyolcalkalmas szülésélmény feldolgozó csoport

Szülésünk története egyike a legmaradandóbb emlékeinknek. Sokakban az idő múlásával sem halványodik. Bizonyos részletek kiemelkednek, míg mások átszíneződnek, érthetőbbé válnak. Ami talán ennél is fontosabb, hogy érzelmileg mindig megérintenek. Legyen a szülés közeli, vagy akár távoli élményünk, emlékezünk. De mit tegyünk, ha nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, ahogy készültünk rá, ha bizonyos részletek fájdalmasak, érthetetlenek, és akár évek múlva is váratlanul felidéződnek?
Egy olyan folyamatra hívjuk a résztvevőket, amely során a fájdalmas részleteket kisimogatjuk, feldolgozzuk, mely hozzásegíthet bennünket anyaságunk teljesebb megéléséhez és ahhoz, hogy megláthassuk történetünk szépségét is. A feldolgozás pedig lehetőséget ad önmagunk és gyermekeink számára, hogy a következő szülés-születés védettebb, háborítatlanabb legyen.
A csoportot azoknak ajánljuk,
– akik személyiségfejlődésük fontos állomásaként tekintenek a szülésükre, anyává válásukra
– akiknek a szülése nem úgy alakult, ahogy tervezték,
– akiben kérdések merültek fel a szülés körüli események, történések kapcsán,
– akik hasonlóságot, azaz ismétlődő mintázatot vélnek felfedezni a gyermekeik születésében, és ezen változtatni szeretnének,
– akik szeretnék megérteni szülésük történetének generációs összefüggéseit
A csoportra az édesanyákat várjuk. Azoknak az édesanyáknak akik babájukkal együtt szeretnének a folyamaton részt venni, egyéni konzultáción vagy terápián tudunk erre lehetőséget biztosítani.

A csoportot vezeti:  Nováky Rita szülésznő, perinatális szaktanácsadó

Kezdés: egyeztetés alatt

Részvételi díj a teljes folyamatra: 32.000 Ft
Helyszín: A Perinatus Alapítvány, 1027 Budapest, Frankel Leó út 5., mgfszt. 5. kapucsengő 19.
Érdeklődés és jelentkezés: +36/70/433-2491, e-mail: perinatus@perinatus.hu


Szülésélmény feldolgozás pároknak
A három alkalomból álló csoportfolyamat teret biztosít a szülők számára, hogy együtt tekintsenek rá közös élményükre, a babájuk megszületésére, és feldolgozzák ezel kapcsolatos örömteli és nehéz érzéseiket.
Az apák számára a szülés élménye sokszor nehezebben hozzáférhető, mégis mélyen megérintő – a csoport számukra is teret kínál, hogy ránézzenek erre a meghatározó élményre, megfogalmazzák, hogyan hatott rájuk.
Helyszín: Perinatus Alapítvány, 1027 Budapest, Frankel Leó út 5., mgfszt. 5. kapucsengő 19.
Időpont: A jelentkezés folyamatos!
Érdeklődés és jelentkezés: +36/70/433-2491, e-mail: perinatus@perinatus.hu