SZAKEMBEREKNEK

Weigert-Mády Anna

Mentálhigiénés segítő szakember, hordozási tanácsadó, gyógypedagógus

Közel 20 évet töltöttem gyógypedagógusként a korai fejlesztésben és éretlen idegrendszerű gyermekek mozgásalapú komplex fejlesztésével a dinamikus szenzoros integrációs terápia (DSZIT) módszerével. A szülők hatékonyabb érzelmi támogatásához végeztem el a perinatális szaktanácsadó képzést, majd később az együttműködésen alapuló anya-csecsemő konzultációs tanfolyamot. A főállású munkámmal párhuzamosan felnőtteknek tartottam önismereti-terápiás és kiképző csoportokat integrált kifejezés- és táncterapeutaként. Gyermekeim érkezésével ismerkedtem meg a válaszkész nevelés módszerével, így a hordozással is. Ez számomra nem csupán nevelési módszer, hanem életszemlélet is: a szükségletek kifejezése, a másikra való nyitottság, a másik érzéseinek elismerése, az egymásra való hangolódás és az együttlét, azaz a közösség örömének megélése.
A gyógypedagógiában töltött évek során egyre világosabb lett számomra, hogy a segítés más formája sokkal közelebb áll hozzám, így elvégeztem a Károli Gáspár Református Egyetem mentálhigiénés segítő szakát. Projektmunkám témája az ikreket várók csoportos támogatása, az ikres létre való felkészülés segítése volt.
Szívesen foglalkozom a hozzám fordulókkal együtt a családalapítás, várandósság, szülés-születés és kisgyermekes, akár az ikres lét témáival, de az élet más területén fölmerült kérdésekkel is.
Hiszem, hogy aki kérdez, abban rejlik a válasz is. Aki dilemma előtt áll, az tudhatja csak a megoldást. Ennek megtalálásában szívesen kísérem a hozzám fordulókat, akár egyénenként, akár párban, akár csoportos keretek közt.