SZAKEMBEREKNEK

TANULÁS ÉS OKTATÁS AZ ERASMUS+ PROJEKT KERETEIN BELÜL (2020-2023)

2020 fontos év volt az alapítvány szempontjából: újból kiléptünk a nemzetközi színtérre, az évek során összegyűjtött értékes tudásanyagunkat átadtuk sok-sok szülőnek, és hasonlóan értékes ismereteket hoztunk haza a kiutazásaink során.

A számok nyelvén ez így fest:

– 23 kiutazás európai országokba

– 13 képzés (oktatás)

– 10 kurzuson való részvétel (tanulás)

– 10 új nemzetközi szervezettel kialakított együttműködés

– 14 munkatársunk vett részt a projektben

A lényeg azonban a számokon túl van.

A fő missziónkat teljesítettük, amikor szülők számára fontos témákból képzéseket tartottunk nekik. Ezek szóltak a szülésélmény feldolgozás módozatairól, kisbabákkal kapcsolatos témákról (sírás, megnyugtatás, alvás), szülői létről, párkapcsolat változásairól. A visszajelzések szerint a résztvevők könnyen alkalmazható tudást sajátítottak el és a szülői léthez nélkülözhetetlen készségeket gyakoroltak be a képzések során – ez az, ami igazán megdobogtatja a szívünket.

Külföldi kurzusokon is részt vettünk, elsősorban azért, hogy az itthon nem elérhető tudást hazahozzuk és elterjesszük. Kollégáink mélyítették az ismereteiket az integratív babaterápia és az EMDR módszerek terén, a születés élmény feldolgozás új technikáival ismerkedtek, valamint tanultak arról, hogyan építhető be a zeneterápia a családokkal való munkába.

Egyik nagy hiányosságunk is szépül már azzal, hogy az angol nyelv használata terén egyre bátrabbak vagyunk, köszönhető ez a nyelvtanfolyamokon való részvételnek.

Gazdagodás, inspiráció, látókör kiszélesítése, kapcsolatépítés – talán ebben a néhány kulcsszóban foglalható össze, mit kaptunk a projektben való részvételtől. Nem is állunk itt meg, ugyanis megnyertük az Erasmus+ Akkreditációs pályázatát, amelyen belül 2027-ig folytathatjuk az építkezést ezen az úton.