SZAKEMBEREKNEK

Bevezetés az integratív babaterápiába Budapest, 2023.03.24-26.

Képzés vezetője: Matthew Appleton, pszichoterapeuta, integratív babaterapeuta, kranioszakrális terapeuta (ZePP – Zentrum für Primäre Prävention und Körperpsychotherapie)

Az Erasmus  pályázatban megfogalmazott egyik célkitűzésünk az új módszerek magyarországi adaptálása és meghonosítása. Az Integratív babaterápia egy olyan módszer, amely segít a szülőknek felismerni, a kisbabájuk lelki és kapcsolati problémája mögött milyen okok húzódhatnak meg, valamint eszközöket nyújt ezek kezelésére és a probléma elsimítására. Ez a módszer Nyugat-Európában már kezd ismertté válni, Magyarországon egyelőre teljesen ismeretlen.

A három napos képzés során a népes, 30 főből álló résztvevői kör betekintést kapott a módszertan elméletébe előadáson és videókon keresztül is, valamint egy nagyon izgalmas és hiánypótló gyakorlati módszerre is ráláthatott: a babatestbeszédre. A babatestbeszéd révén a baba mesél az őt ért hatásokról a fogantatásig visszamenőleg. A képzés konklúziója a résztvevők számára az volt, hogy nagyon szívesen tanulnának még további segítő módszereket és mélyednének el ebben az itthon még nem alkalmazott tudásban, hogy tobábbadhassák segítő munkájuk keretei között. Az Erasmus Projekt nyújtotta lehetsőgég valóban új tudással gazdagította a résztvevők eszköztárát.