Vajon a párrá válás és a család születése miért olyan kritikus szakasza az életünknek? Elköteleződni nehéz? Dönteni a jövőnkről, valaki mellett letenni a voksunkat, gyermeket vállalni, szembenézni a vágyunk és akaratunk mélyrétegeivel, ez jellemzi ezt az időszakot. A családdá válás teljesen új szerepeket hoz, megszólalnak az eredeti család hangjai, ezek a minták szinte mindig különbözők, összehangolni nehéz. A pároknak gyakran nincs eszközük a konfliktusok megoldására, más lehet a kommunikációs kultúrájuk is.

Az első gyermek megfoganása, megszületése és az új család kialakulása érzelemmel teli esemény. Kérdések merülnek fel, amit egyedül megoldani nehezebb. A segítő dolga ilyenkor, hogy a pár megtalálja az erőforrásait, más nézőpontból is meglássa a problémát, több alternatívája legyen és képes legyen dönteni. Gyakran egy kis segítség is elég ahhoz, hogy a pár tovább lépjen és a kapcsolat megerősödjön.

Milyen élethelyzetekben érdemes hozzánk fordulni?

· döntési/elköteleződési nehézségek a kapcsolatban

· fogantatási nehézségek során felmerülő kérdések, konfliktusok

· szülés-születés, gyermekágy időszakának kapcsolati kérdései, érzelmi nehézségei

· szülésélmény feldolgozás pároknak; mind az anya, mind az apa érzelmi megélése teret kap

· kapcsolati problémák a szülői szerepek mentén

· kapcsolati nehézségek a női/férfi szerepek mentén

A pár- vagy családterápiás folyamat során lehetőséget teremtünk az egyenrangú párbeszédre, egymás meghallására, meghallgatására és megértésre, és mindezekhez a közös utak, eszközök kidolgozására.

A folyamatot kíséri: Csizek Zsuzsanna mentálhigiénés szakember és Majoros István családterápiás képzést végzett mentálhigiénés szakember

Időpont egyeztetés: Csizek Zsuzsanna, 30/709-0277