SZAKEMBEREKNEK

Eredményeink

Az alapítvány 2007-es megalakulása óta a következő eredményekkel büszkélkedhetünk:

Több tízezer egyéni és páros konzultáció;

Több ezer csoportos foglalkozás;

Több száz képzés és konferencia előadás;

Folyamatosan fejlődő, egymást támogató szakmai közösség;

Szakmai igényességgel megírt könyvek, könyvfejezetek, publikációk;

Kiterjedt hazai és nemzetközi szakmai kapcsolatok;

És a legfontosabb:
békésen érkező kisbabák, lelki egyensúlyukat és kompetenciájukat visszaépítő szülők, egyben maradt családok.

A Perinatus az elmúlt években számos szakmai programon és együttműködésben vett részt: gazdag saját programmal csatlakozott a Születés Hete rendezvényéhez, az ELTE Perinatális Szaktanácsadó képzés keretei között az egyetem felkérésére oktatjuk módszerünket, valamint rendszeresen részt veszünk előadásokkal a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság szakmai konferenciáin.

Emellett a Perinatus központjában jelenleg több mint tíz tematikus csoportunk várja a szülés-születés iránt érdeklődőket, melyek közül több ingyenes, mivel fontosnak tartjuk a nehezebb anyagi és egyéb körülmények közt élő társadalmi rétegek számára biztosított elérhetőséget.

A felsorolt ismeretterjesztő, tanácsadói és pszichoterápiás tevékenységeink több ezer főt érintettek közvetlenül. Tevékenységünk társadalmi hasznosulása több szinten valósul meg. Programjaink információs lehetőségeket kínálnak a kerület és a főváros lakosságának, amelyek jelentős tudományos-ismeretterjesztő, felvilágosító és támaszt nyújtó hatást fejtenek ki. Emellett a szakmai társszervezetekkel folytatott együttműködéseinken keresztül a szülés-születés körülményeinek javulását szolgáló tevékenységünk a lakosság szélesebb köreihez is eljut.

A szervezet tevékenységének gerincét a kezdetektől a szakemberek által végzett önkéntes munka adja.

Növekedési lehetőségeink közt az egyre szélesebb társadalmi és szakmai kör megszólítása, elérése szerepel, tevékenységünket növekvő mértékben országos méretűvé kívánjuk tenni, amelyhez már jelenleg is több vidéki városban alakítunk ki kapcsolatokat Az alapítványnál folyó tudományos kutatás és az eredmények széleskörű közreadásának akadálya a forráshiány. Itt olvashat arról, hogy milyen területeken van szükségünk támogatásra.