A gyermekvárásra való felkészülés, a gyermek(ek) születése és gondozása új fejezetet nyit a családban. A pár tagjai immár szülőkké válnak, ami új örömökkel, feladatokkal és felelősségekkel jár. A gyermekvárásra való készülődésben, illetve a várandósság időszakában az egyéni konzultáción belül is lehet felkészülni az új élethelyzetre és választ találni a kérdésekre, dilemmákra.

A felkészülésben és a babával való összehangolódásban számos csoportunk is segíthet:

Összehangoló

A hétalkalmas csoportban a résztvevők elsajátíthatják és gyakorolhatják a relaxációt, emellett beszélgetünk a várandóssággal és szüléssel kapcsolatos kérdésekről. A gyakorlatok lehetőséget kínálnak a babával való kapcsolat és együttműködés megtapasztalására, elmélyítésére.

http://perinatus.hu/temak/varandosoknak/

Kismama relaxáció

A nyolc alkalmas várandós relaxáció csoportban a résztvevők elsajátítják a progresszív relaxációt és az autogén tréning alapjait, valamint beszélgetnek a várandósság kérdéseiről. Várandósként a relaxáció, a testi és a lelki működés harmonizálása nem csak a kismamának öröm. Ha az anya jobban érzi magát, a babája is jobban fejlődik, és amit ő megtanul, azt a baba is vele tanulja.

http://perinatus.hu/temak/varandosoknak/

Szülésre való felkészítő

Általános tapasztalat, hogy ha valaki testileg és lelkileg is felkészül a szülésre, az rendszerint gördülékenyen és problémamentesen zajlik. A csoportban foglalkozunk a várandósság testi és lelki történéseivel, a stresszkezeléssel, a szülésre és születésre való ráhangolódásra, valamint a gyermekágyi időszakra és a szoptatásra való felkészítéssel is.

http://perinatus.hu/temak/szulesre-keszuloknek/