A Perinatus Alapítvány egyik kiemelt szakterülete a várandósság, szülés-születés és gyermekágy időszaka. Várjuk azokat az egyéneket és családokat, akik lelkileg is szeretnének felkészülni gyermekük fogadására.
Azonban a baba érkezését követően is felmerülhet számos nehézség: fordulhatnak hozzánk olyan édesanyák és édesapák, akik gyermekük születésekor számukra nehezen vagy egyáltalán nem feldolgozható problémákkal találták szemben magukat. Ilyen lehet, ha a szülő nehezen tudja elfogadni gyermeke állapotát, nemét, vagy ha a várandósság, a szülés nem a tervek szerint alakult. Nehézséget jelenthet az is, hogy a saját, önmagunk számára megfogalmazott anyai vagy apai szerepünknek nem tudunk eleget tenni, vagy párkapcsolati konfliktus alakult ki a gyermek születését követően.
Az is lehet, hogy úgy érezzük, a környezet által támasztott követelményeknek nem tudunk megfelelni, vagy valóban problémát jelent gyermekünk megfelelő ellátása, amelynek okai között például a gyermekágyi depresszió is szerepelhet.

Tevékenységünk másik jelentős területe az önismerethez kapcsolódik. Az önismereti folyamat során megérintődhet saját születésünk története, mely életünk első meghatározó változása és feladata volt. Ma már egyre szélesebb körben ismert, hogy e tapasztalat jelentős hatással van későbbi életünkre. E téma feldolgozásában több, mint tíz éves tapasztalattal rendelkeznek munkatársaink.

A Perinatus tanácsadó és pszichológus munkatársai számos egyéb témában is nyújtanak támaszt terápia és konzultáció keretében, melyek közül néhány: gyermeknevelési kérdések, stresszkezeléssel, szorongással, depresszióval kapcsolatos nehézségek, párválasztási gondok, a gyász és veszteségek feldolgozása, önértékelési és kapcsolati problémák, stb.