Filmklub – új félév: Apák-apafigurák

Októberben elkezdett témánkat fogjuk folytatni ebben a félévben, és az első, őszi filmünk után némi kihagyással újabb három alkotás nyomán boncolgatjuk az apák-apafigurák témát. A múltkori magyar darab után egy nagyon kedves japán filmet nézünk a kultikus Kitano Takeshi rendezésében, és Varró Attila filmtörténész szakértelmét hívjuk segítségül a beszélgetéshez.

A vetítés időpontja: 2017. március 27. hétfő, 18 óra

Kitano Takeshi: Kikujiro nyara (japán film, 1999, 117 perc)
Masao kilencéves fiú, s a nyarat, mint mindig, a nagymamájánál tölti. Nincs kivel játszania, egyedül érzi magát. Barátai a tengerhez utaztak a szünidőre. Magányát fokozza, hogy édesanyjával még sohasem találkozott, csak egy fotó van róla, a kép hátulján címmel. Masao nagyon szeretné meglátogatni édesanyját, van egy kis zsebpénze is. De egyedül nem mehet. A nagyszájú és felelőtlen, kisstílű szélhámos, Kikujiro a lehető legvalószínűtlenebb útitársnak tűnik egy túlérzékeny, kilencéves fiúcska számára. Kalandos utazásuk során azonban kiderül, hogy sokkal több közös vonásuk van, mint elsőre gondolták volna.

A film utáni beszélgetés vendége: Varró Attila, filmtörténész
Helyszín: Perinatus Alapítvány, 1073 Budapest, Barcsay u. 3. fszt. 7. 4-es kapucsengő (4/6-os villamos Wesselényi utcai megállója)

Szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők: Kozma Kriszta és Tamás Dorka

A részvétel díjtalan.

Hozzájárulhatsz a filmklub működéséhez teával, rágcsálnivalóval vagy gyümölccsel, amit a szünetben hálásan elfogyasztunk közösen.