A műhelybeszélgetéseken, mind pedig az előadásokon a részvétel ingyenes, de kötelezően előzetes regisztrációhoz kötött. A termek kapacitása korlátozott, így a jelentkezések beérkezési sorrendjének megfelelően tudjuk befogadni a műhelybeszélgetéseknél az első 30, az előadásoknál pedig az első 20 jelentkezést. Az ezen felüli jelentkezők automatikusan várólistára kerülnek, így lemondás esetén a listára való felkerülés sorrendjében vesszük fel az érdeklődőkkel a kapcsolatot. A helyszínen történő jelentkezéseket lemondás, illetve meg nem jelenés esetén tudjuk elfogadni.

Van-e szüksége a férfiaknak is szülésélmény feldolgozásra?

Ma már mindennapos, hogy az apák is jelen vannak a szülőszobán, sőt a várandósság folyamatát is bevonódva kísérik végig. Kutatásokból tudjuk, hogy ha érzelmileg is jelen vannak a 9 hónap történéseiben, az ő testükben is mérhető hormonális változások indulnak el, ők is „várandósok” lesznek. A férfiak is megérintődnek. Álmodnak, fantáziálnak a születendő babáról és beszélnek hozzá, mesélnek neki. Ez csodálatos a babának és persze az anyának is.

A szülőszobán aztán nehezebb dolguk van. Hogy bírják a várakozást, a nem cselekvés hosszú óráit? Miközben párjuk vajúdik, tudnak-e bízni és oly módon támaszt nyújtani, ahogy a pillanat és a vajúdó nő megkívánja? Közben bennük is sok minden megmozdulhat, akár saját megszületésük élménye is. Mi történik a szülés után? A baba napi gondozása, a család ellátása mellett vajon jut-e még idő és figyelem a saját megéléseikre?

A szülést másképp éljük meg nőként és férfiként. Életre szóló mély hatása azonban a férfiak esetében is vitathatatlan. A műhelyen a szülésre a férfiak nézőpontjából tekintünk rá, de beszélgetünk a szülés közös élményéről, a különbözőségekről és hasonlóságokról is.

Kinek szól: pároknak, apáknak, babáknak
Csoportvezető: Csizek Zsuzsanna mentálhigiénés segítő szakember
Időpont: 15:00-16:30

Jelentkezés: