A fogantatás misztérium: olyan esemény, folyamat, amelynek testi, lelki és spirituális összetevői összekapcsolódnak, tehát testi és pszichés állapotunk egyaránt befolyásolja a fogantatás alakulását. Örömmel látjuk, hogy egyre többen készülnek tudatosan a gyermekvárásra: igyekeznek olyan testi és lelki körülményeket teremteni, amelyek kedvezőek a fogantatásra és a baba fogadására.

Egy relaxációs módszer (pl. autogén tréning) elsajátítása és rendszeres gyakorlása bizonyítottan megsegíti a fogantatás folyamatát. Segít a feszültségek oldásában, a stresszhatások semlegesítésében, harmonizálja testi és lelki folyamatainkat és segít a nyugalmi állapot megteremtésében. Termékenységi nehezítettség, asszisztált reprodukciós folyamatban való részvétel esetén különösen ajánlott az autogén tréning gyakorlása. Alapítványunknál egyéni és csoportos formában is megtanulható ez a relaxációs módszer.
Időnként felmerülnek kérdések, dilemmák a gyermekvállalással kapcsolatban, ezeket egyéni konzultáción belül lehet megbeszélni. Fogantatási problémák esetében is javasoljuk az egyéni konzultációt, ez sokat tud segíteni a nehézségek feldolgozásában, a problémákkal való hatékony megküzdésben, valamint a foganás útjában álló akadályok elhárításában.

 

A témával kapcsolatban bővebben olvashat itt:

Várandósság és magzati lét/fogantatás lélektana

http://perinatus.hu/csoportok/varandossag-es-magzati-let/

Nehézségek, elakadások/Termékenységi nehézségek

http://perinatus.hu/csoportok/nehezsegek-elakadasok/termekenysegi-nehezsegek/