A családi élet egyik legnagyobb változása a gyerekek megérkezése. A pár immár szülővé is válik, a kapcsolatok átrendeződnek, megváltoznak a hangsúlyok, az új szerepek pedig sok-sok kérdést hoznak elő. Milyen nevelési elveket valljunk? Ugyanazt tartjuk fontosnak a párommal? Hogyan segítsünk a kisbabának az altatásban? Elbizonytalanodtam, jól csinálom? Hogyan kezeljem jól a hisztit?

Alapítványunk szakemberei segítenek a kérdések megválaszolásában és a nehézségek kezelésében. Kisbabákkal kapcsolatos témákban szülő-csecsemő konzulens segíthet, kisgyerekekkel pedig klinikai szakpszichológus foglalkozik.

Csoportjaink ezekben a témákban:

Párbeszéd szavakkal és szavakon túl

A csoporton beszélgetünk tehát a sírás lehetséges okairól, a megnyugtatásról és a baba önnyugtatásáról, az elalvás és az átalvási nehézségekről, a baba szükségleteiről: biztonság, ritmus, kiszámíthatóság. Valamint szó lesz az anya és az apa szükségleteiről is.

http://perinatus.hu/temak/babakrol-es-kisgyerekekrol/

Bátorító nevelés a családban

A szülők természetes törekvése, hogy gyermekük fejlődését szeretettel és legjobb tudásuk szerint támogassák. Ebben a folyamatban a szülők gyakran váratlan erőforrásokat fedeznek fel magukban, új kompetenciákkal gazdagodnak és nem is sejtett problémákkal, nehézségekkel találkoznak. 10 alkalmas csoportunkban a résztvevő szülők saját élményeiken és a helyzetek megértéséhez illeszkedő ismereteken keresztül rendezhetik és gazdagíthatják nevelési konfliktuskezelő készségeiket.

http://perinatus.hu/temak/babakrol-es-kisgyerekekrol/

 

Csecsemőkkel kapcsolatos témákról itt olvashat bővebben:

Kisbabák világa http://perinatus.hu/csoportok/kisbabak-vilaga/

Csecsemőkori nehézségek http://perinatus.hu/csoportok/csecsemokori-nehezsegek/

Kisgyerekekről és a szülő-gyerek kapcsolatról itt olvashat bővebben:

Szülő-gyerek kapcsolat http://perinatus.hu/csoportok/szulo-gyerek-kapcsolat/